Ters ozmoz tankınız dolmuyor mu? RO sisteminizin su kaynaklarını geri yüklemek için bu kılavuzda belirtilen tüm yönergeleri izleyin. Filtrasyon ünitesine su pompalamak için yeterli su basıncı olduğundan emin olun.Son olarak, hassas RO membranının hasar görmesini önlemek için sistemin filtrelerini düzenli olarak değiştirin.
rs ozmoz tankınız dolmuyor mu? Cevabınız evet ise, musluklarınızda yeterince su almama ihtimaliniz yüksektir. Peki, ters osmoz sistemindeki sorunları nasıl giderirsiniz? Bu kılavuzda öğrenmek üzere olduğumuz şey bu. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Ters ozmoz sistemleri hakkında bugün cevaplayacağımız sorulardan bazıları.
İyi korunursa, yüksek kaliteli bir ters ozmoz sistemi , klor ve tortular dahil olmak üzere musluk suyundaki her türlü kirliliği giderecektir. Bunu, büyük partikülleri çıkarmak için önce suyu ön filtreleyerek başarır. Önceden filtrelenmiş su daha sonra çözünmüş katıları ortadan kaldırmak için yarı geçirgen bir membrandan geçer.
Filtrelemeden sonra arıtılmış su, ihtiyaç duyulana kadar saklandığı bir depolama tankına taşınır. Aynı zamanda, tüm atık su , hassas membrandan drenaja yeniden yönlendirilir. Ters ozmoz sistemi, depolama tankı dolana kadar daha fazla su filtrelemeye devam edecektir.
İyi haber şu ki, çoğu ters osmoz sisteminde depolanan suyu içme suyu musluğunuzdan çıkmadan önce parlatan son filtreler bulunur. Kalan tat ve kokuları gidermek için sistemin karbon filtrelerinde cilalama gerçekleşir. Sonunda, mümkün olan en iyi kokulu ve lezzetli suyu elde edeceksiniz.
Ters ozmozun giderebileceği safsızlıklardan bazıları şunları içerir:
Ters ozmoz sistemi, suyu dakikada yaklaşık 2-3 ons oranında yavaşça filtreler. Musluğunuzdan bu hızda su akarsa, bir bardak içme suyunu doldurmak en az beş dakika sürecektir. Bir depolama tankı ile bardağı anında doldurabilirsiniz.
Ters ozmoz tankı, ters ozmoz membranı tarafından arıtılan suyu toplayan bir basınç tankıdır. RO filtrasyonu yavaş bir süreç olduğundan, su moleküllerini yarı geçirgen membrandan geçirmek daha fazla zaman alır. Böylece, depolama tankı arıtılmış suyu anında erişim için biriktirir.
RO tankının bütil adı verilen bir malzemeden yapılmış bir iç astarı vardır. Bu malzeme, depolanmış arıtılmış suyun tankın çelik kasasına temas etmesini engeller. Tankın içinde, musluklarınıza su pompalamak için basınçlı hava vardır. Ters ozmoz tankları, lavabonuzun altındaki kabine sığacak şekilde tasarlanmıştır.
Ters ozmoz tankları, tutabilecekleri maksimum su hacmine bağlı olarak çeşitli kapasitelerde gelir. Bununla birlikte, üretici tarafından belirtilen kapasite genellikle tankın gerçek kapasitesinden daha yüksektir.
Örneğin, 4 galon etiketli bir tank, aynı hacimde suyu tuttuğu anlamına gelmez. Yaklaşık 3 galon su tutabilir ve kalan hacim hava ve metal mesane tarafından işgal edilir.
Belirtildiği gibi, ters ozmoz tankları, arıtılmış suyu talep üzerine evinizin musluklarına vermek için basınçlı hava kullanır. Sistemden su akışını kolaylaştırmak için bir yardımcı pompa kurmanıza gerek yoktur.
Her ters osmoz tankında iki hazne bulacaksınız; her ikisi de bir mesane ile ayrılmış bir su odası ve bir hava odası. Bununla birlikte, iki bölmenin konumu genellikle RO depolama tankının boyutuna bağlı olarak değişir.
1-10 galon kapasiteli daha küçük tanklar için, su haznesi hava haznesinin üstüne oturur. RO tankları büyüdükçe ve büyüdükçe, basınçlı hava odası su haznesinin üstüne oturur. Bu, yerçekimi yoluyla tankın içindeki basıncın artmasına yardımcı olur.
Peki ters osmoz tankı nasıl çalışır? RO sisteminden gelen su, depolama tankına girdiğinde, hava odasındaki havayı sıkıştırmaya başlar. Sonuç olarak, haznenin içindeki basınç suyu tanktan musluklarınıza itmek için artacaktır.
Bir RO tankının çalışması için bir elektrikli pompa gerekmez. Bununla birlikte, tankın basınçlı bir hava odası olmasaydı, su depoyu doldurur, ancak musluklara gitmezdi. Bu durumda, depodan su pompalamak için bir dağıtım pompası kurmanız gerekir.
Ters ozmoz depolama tankınız dolmuyorsa, her zaman sistemin basıncıyla ilgili bir sorun vardır. Ters ozmoz tankınızın dolmamasının olası nedenleri şunlardır.
Bir ters osmoz sisteminin verimli çalışması için inç kare başına en az 40 poundluk bir basınç gerektirir. RO sistemi içindeki su basıncı çok düşükse, yarı geçirgen membran fazla suyu filtrelemeyecektir. Bu durumda, sistemin verimliliğini artırmak için bir dağıtım veya destek pompası kurmanız gerekebilir.
Ayrıca su besleme vanasının tamamen açık olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Ters ozmoz sistemi tıkanırsa veya kısmen açılırsa, verimli çalışmak için yeterli basınç oluşturamaz.
Sonunda, doğru durumda olduklarından emin olmak için sistemin su tedarik hatlarını kontrol edin. Eğilirse veya kıvrılırsa, hatlar suyun tanka akmasını önleyecektir.
Boş ters osmoz tanklarının inç kare başına 8 poundluk bir basınca sahip olması gerekir. Tankın içindeki basınç çok düşükse, RO tankında depolanan su musluklara akmayacaktır. Tersine, tank basıncı çok yüksekse, filtrelerden akan su RO tankına girmeyecektir.
Tankın basıncını kontrol etmek için, sistemin besleme suyu beslemesini kapatmanız ve tanktaki tüm suyu boşaltmanız gerekir. Bir basınç göstergesi kullanarak depodaki hava basıncı miktarını ölçün.
Tankın içindeki basınç çok düşükse, bir bisiklet pompası kullanarak yeniden basınçlandırabilirsiniz. Bunun nedeni, RO tankındaki hava valfinin, Schroeder valfi olarak bilinen bisiklet lastiğindeki hava valfiyle aynı olmasıdır. Bununla birlikte, depoya yeniden basınç uygulamadan önce, tüm suyu boşaltmanız gerekir.
Depoyu boşalttıktan sonra, çoğu RO tankı için önerilen ön doldurma basıncı olan inç kare başına 8 pound'a kadar depolama tankına hava pompalayın. Havayı pompalarken, basıncı izlemek için basınç göstergesini kullanın. Aksi takdirde, tanka aşırı basınç uygulayabilirsiniz.
Tıkalı filtreler ayrıca ters ozmoz sistemine su akışını da azaltabilir. Bu sorunu çözmek için filtreleri değiştirmeniz gerekir. Sisteme daha fazla su girmesini önlemek için su besleme valfini kapatın. Ayrıca, tüm suyu boşaltmak için RO musluğunu açın. Filtre muhafazalarını sökün ve eski filtreleri yenileriyle değiştirin. Şimdi filtre muhafazalarını tekrar vidalayabilirsiniz.
Hem ön hem de son filtreleri değiştirdikten sonra, musluğu kapatın ve su besleme vanasını açın. Yaklaşık üç saat bekleyin ve musluklarınızdan yeterince su akıp akmadığını kontrol edin. Değilse, sistemin hassas zarını değiştirmeniz gerekecektir. Membranın zarar görmesini önlemek için filtreleri düzenli olarak değiştirin.
RO membranı tıkandığında veya hasar gördüğünde, depolama tankına çok az su akar veya hiç akmaz. Depoyu hızlı bir şekilde doldurmak için membranı değiştirmeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, su besleme vanasını kapatın ve tüm suyu boşaltmak için sistemin musluğunu açın.
RO tankını boşalttıktan sonra, RO membran muhafazasını sökün ve RO membranını yavaşça çıkarın. Muhafazanın içini sabun ve ılık suyla yıkayın. Ilık, temiz suyla iyice durulamayı unutmayın. Durulanan yuvaya yeni bir RO membranı yerleştirin ve filtreleme ünitesine geri yerleştirin.
Profesyonel İpucu: Kirlenmeyi önlemek için yeni bir RO membranı kullanırken temiz lastik eldivenler giyin. Elleriniz, hassas filtre zarını kirletebilecek bakterilere sahip olabilir.
RO membranını değiştirdikten ve RO sistemine yeniden yerleştirdikten sonra, su besleme valfini açın. Deponun dolmasına ve yaklaşık sekiz saat dinlenmesine izin verin. Depolama tankındaki tüm suyu boşaltmak için musluğunuzu açın. Bu, yeni zarı korumak için kullanılan tüm safsızlıkların temizlenmesine yardımcı olur.
Tankı boşalttıktan sonra musluğu kapatın ve tankın yeniden dolmasını bekleyin. Arıtılmış su artık içme için hazır olacaktır.
Su tüketim oranı, RO sisteminin su üretim oranından daha yüksekse, RO tankınız her zaman boş olacaktır. Ayrıca, tank boşaldıkça tankın içindeki su basıncı da düşme eğilimindedir. Bu yüzden tankın dolması ve suyu idareli kullanması için birkaç saat beklemeniz gerekir. Çoğu RO modelinin iki galon suyu filtrelemesi yaklaşık dört saat sürer.